下雨天嘅晚餐, 一定莫过于去商场入面揾食, 而日本菜必定系我嘅首选, 所以今晚就去左别府开餐。 餐厅推出嘅期间限定 Menu三文鱼腩刺身足足 5 块厚切嘅三文鱼腩, 味道鲜嫩肥美, 食完满口油香。熊本软壳虾天妇罗软壳蟹就食得多, 软壳虾真系第一次听同第一次食。 外貌似濑尿虾, 炸得酥脆, 而且系连壳食, 肉质较柔软, 而且由虾头到虾尾都食到啖啖虾膏, 又香口又惹味。 海老豚骨拉面 叉烧系厚切, 而且肥瘦适中, 大虾肉质仲非常弹牙。 汤底够特别, 系 Mix 左豚骨 & 虾汤嘅口味, 味道浓郁但一 D 都唔腻, 加入大量嘅樱花虾, 大大增加左汤底嘅口感。滑蛋猪扒饭猪扒肉厚而肉质细嫩, 啖啖肉, 外脆内软, 而且炸粉又唔厚, 加埋煮到半熟嘅滑蛋, 甜甜哋嘅蛋汁用黎捞饭食超级 Yummy Yummy 呀 !!

餐厅推出嘅期间限定 Menu

三文鱼腩刺身