2023-11-16
谭仔好似7-11咁,总有一间会系左紧,而我公司附近就正正有一间,每日返工都会经过。作为一个好钟意试新野个人一定要试试佢!------------- ⇣ 食后感想 ⇣ -------------🍜 黄金鱼汤米线 配烤鱼柳及鱼肚|$47鱼汤系用咗黄灯笼辣椒,所以个汤底系黄黄地。汤底由5小辣起跳,今次叫咗小辣,辣度都几够。配料除咗平时啲韮菜、芽菜同腐皮外,仲加咗荽茜,所以唔食荽茜嘅朋友记咗走咗佢喇!烤鱼柳有两块,size同宣传图相符,食落啖啖肉,仲要无骨!味道上甜甜地,肉质比较厚实。鱼肚size好似豆卜咁,冇任何异味,吸晒啲鱼汤味,我觉得个鱼汤都几啱我口味,所以个鱼肚好食!🐟 凉拌姜葱爽辣鱼皮|$23鱼皮配上特制姜葱辣汁,另外再配搭花生粒、荽茜及辣椒。辣汁十分重口味,味道略甜,自己唔太钟意。鱼皮十分爽口,冇腥味,有厚有薄,自己钟意食薄身啲嘅口感。🍑 冻乌龙白桃蜜|加配 $13饮唔称唔上伏,但同想像中有好大出入,完全冇乌龙味,当佢系白桃汁饮会好啲。叫咗少甜,甜度啱啱好,正常糖嘅话应该会甜死。味道上都几清,饮嚟解辣都唔错。------------------------------/大家钟意见嘅
🍜 黄金鱼汤米线 配烤鱼柳及鱼肚|$47
🐟 凉拌姜葱爽辣鱼皮|$23
🍑 冻乌龙白桃蜜|加配 $13
/大家钟意见嘅话请follow、like & comment,你地嘅支持系我更大嘅动力!/
📍 谭仔云南米线 (马鞍山)
马鞍山西沙路608号马鞍山广场2楼266, 267A-B & 268号舖
食评只反映餐厅当日及该分店情况!
📸 打卡值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤
😋 好味值 ▪ 💛💛💛🖤🖤