2023-09-28
星期四三点半左右嚟到食个tea,谂住新开应该都唔错,加上前排见到好多宣传,所以怀着兴奋又紧张嘅心情嚟试吓🥳🥳🥳系出面望入去入座率大概三成左右,所以就行入去话2位唔该~ 点知都系要攞飞等🫥我朋友都呆咗,「吓咁多位都要等...?」可能啱啱新开,人手未ready挂😅唔紧要!都系等咗几分钟!一路入去朋友就话「啲音乐咁大声,有啲难倾计㖞⋯⋯」原来个喇叭系正上面,唔紧要!「麻烦帮我调位可以嘛?」因为系个闪下闪下嘅LED wall前食嘢我都觉得有啲晕⋯「噢系咪个LED令你晕呢?」原来你都知⋯⋯入到去其实有好多张卡位,我同友人都拎住几个袋,但最后安排咗个两座位枱櫈俾我哋,唔紧要!我见我附近都冇乜人,拉张凳放野应该可以嘅。但其实餐厅真系算少人,但都系好嘈,原因系喇叭真系好大声⋯⋯都算了。我觉得可能系啱啱开始做所以啲野未run得咁smooth,呢啲好容易改善到嘅,都冇乜影响心情,继续落单食嘢。我哋叫咗2杯野饮,分别系荔枝柠檬茶同埋百香果柠檬茶。友人嘅荔枝味真系完全饮唔出系咩嚟⋯⋯好彩我杯百香果都几香几好味。之后就上疏乎厘,好大个好似好正!但上碟个阵友人见到只碟有哒污糟咗,所以拎起咗,想叫侍应换咗佢。「我知
「我知呀!你一拎起我就见到啦!」
⋯⋯?
从来未系Openrice出过食评,但呢间餐厅嘅服务系值得出一个评价俾大家知道真系好差好差。当中食物唔好食,环境唔啱心水,我都可以当系我品味问题。但餐具唔干净仲咁大声话个客人,真系佛都有火。警世。