2020-05-23
未试过写食评,但系因为今次经验真系太差,觉得有需要同大家讲吓。一入到餐厅就觉得超级唔对路,啲装修- 好听啲就系日式家庭feel,唔好听米up up dup dup,都算!但系果阵味真系好好好劲鱼腥味!食过好多间omakase,普通日本餐厅,都绝对唔会有呢只味,up up 臭臭到我好想呕。🤮🤮🤮$699一个人嘅omakase真系冇谂过系咁嘅环境,仲要闻住啲咁腥臭嘅味,同埋有一只乌蝇飞来飞去,呢一刻已经好想走超级唔想食。(仲要无量度客人体温!)🤦🏻♀️🤦🏻♀️因为我自己到先,我女朋友未到,而我真系好顶唔顺成个感觉,未食都觉得好伏。咁我好有礼貌咁同寿司师傅讲:唔好意思啊,完来我朋友有啲唔舒服黎唔到,咁我下次先再黎帮衬🙇🏻♀️ 点知个日本师傅听唔明我讲咩。咁个女侍应就系后面即刻好无礼貌超级串咁讲: 咩唔舒服啊!点会你到左佢先话唔舒服,佢呢个时间应该都出咗门口啦!定系你睇左餐牌个价钱先想走!? 师傅已经准备晒啲食材啦㖞!!我一秒吓傻咗,冇谂过入一间餐厅会有啲咁嘅待遇,请问呢啲系咩顾客服务? 完全俾唔到反应⋯⋯果一刻完全觉得俾人威迫下一定要焗住食⋯⋯😥😥至于嘢食方面,8件寿司加一个海胆丼,寿司一啲
至于嘢食方面,8件寿司加一个海胆丼,寿司一啲都唔多款,切得又好厚,啲鱼好唔新鲜,仲觉得系臭臭地。最惨系有一件仲食到有鱼骨!佢𠮶个海胆仲要系有苦涩味!😡差差差!最好食系个豆腐雪糕!
嘢食差之外,仲有𠮶个所谓日本嘅师傅,对住我哋就扮晒要用英文沟通。明明就系同紧女侍应讲普通话。至于服务态度,虽然佢有为咗女侍应嘅事讲咗声对唔住,佢话个女侍应今日心情差所以先咁讲嘢。但系依个日本师傅之后serve我哋𠮶阵时,表面就礼礼貌貌,成日问我哋o唔ok,但系硬系觉得佢态度好差,啲动作要特登做到好大力,好似发紧脾气咁!
埋单要成$1400 2个人,真系食到成肚气!😭😤
之前见到OpenRice d review同埋佢有咁多好评,以为佢OK啦。都唔知点解会有咁多好评?!明明系世纪大伏餐厅,希望大家唔好再中伏!
我食完之后,我见到任何寿司刺身图片都好想呕。我谂我暂时都唔敢再食寿司住⋯⋯😓