2014-12-18 3232 浏览
为了奖肥髀默书成绩好!所以收工去买靓饼奖佢!呢间经常搭车经过!门面好靓!田园感觉好清新!今日特登行去买,地点唔近地铁站,灯光柔和,地方干净!因为已经将近收工时间!雪柜内嘅西饼唔多!食家推介嘅「Double Cheese cake」都无!我企在雪柜前拣饼,店员对我笑一笑叫我慢慢,我见到其中两款饼好靓!就叫店员包起外卖!店员放入盒包好再收钱!个包装盒粉金色!几简约硬净!只收现金,唔算方便!返屋企打开,两件饼仲好靓仔!店家会比张雪花形状嘅蛋糕纸垫底,好靓好相衬!滑新白桃慕丝饼上面白桃啫喱上浮住几片细金箔,不过白桃肉唔多,饼底脆脆,但有啲散!好清好靓,慕丝好滑,白桃味道清甜唔假,好味!玫瑰花慕丝饼:一样有金箔在面,同白桃系相同样,不过系粉红色,多了几片干玫瑰花瓣在面,卖相靓,慕丝好滑,味道有护肤乳嘅感觉,花味蛋糕系好易出现呢个情况,味道强少许就会假,要做到香但清新好难!味道其实好味的!店员态度和蔼,气氛好静!唔知点解,出面系繁忙嘅湾仔收工时间,车来车往,但入到呢间店会觉得好静!好似出面嘅繁忙系唔关自己事一样!

滑新白桃慕丝饼上面白桃啫喱上浮住几片细金箔

味道其实好味的!

玫瑰花慕丝饼
清新白桃慕丝饼
卖相好靓
包装盒
2014-12-15
外卖自取
$38 (宵夜)
庆祝纪念
圣诞节