2017-04-08 1773 浏览
其中一位朋友读书时已经成日话要来金满庭食饭,果阵成日就佢,几乎食到厌,但事实系佢嘅食物一向都保持到水准,唔敢讲顶级好食,但一定唔会令人失望跌眼镜。今次有朋友即将远行,正好食中菜告别。四喜烤麸烤麸应该系豆制品,配合冬菇等4种材料来炆,好典型嘅浓味中菜冷盘,烤麸吸晒d 汁都几好味开胃叉子烧饼一开始我一野就咬左个烧饼一啖,先觉得咩味都无,仲问点解,先发现要配埋果d 炒左嘅肉丝一齐食,即刻放d 落口,又真系好夹㖞。鳝糊其实我唔食lee 样野,宝宝话ok.酸辣汤正,够晒辣,酸味又恰到好处,好开胃。虽然我觉得入面d 虾唔好食,但放落去出味确系会提升,但有d 朋友话太辣。砂锅云吞鸡镇店之宝之一,好浓郁,足料,云吞都做到皮薄馅靓,同埋d 菜都吸到d 汤,汤渣几乎成只鸡上返俾你。小笼包唔记得影,但都系小笼包咁嘅样,好正,唔算好易夹穿。片皮鸭喺你面前切埋,出晒烟,够晒热辣辣,油份都好足,d 饼皮连埋个蒸笼上,保温,诚意十足。上海炒年糕正常,年糕可以再淋d。唯一差少少系d 服务好怪,8人枱坐满,但有一个朋友迟到,几个侍应都轮流好想收走佢d 碗碟。d 菜都未食晒又想收碟...细个其实觉得金满庭都贵,但今时今日

四喜烤麸
叉子烧饼
鳝糊
其实我唔食lee 样野,宝宝话ok.
小笼包
唔记得影,但都系小笼包咁嘅样,好正,唔算好易夹穿。

上海炒年糕
正常,年糕可以再淋d。
细个其实觉得金满庭都贵,但今时今日出来做野,又觉得其实都算平㖞,8个人咁多𩠌,都系$1500.