2014-03-27
以前一去睇医生就去呢度食粥,觉得好正.但系搬左之后都冇去过,见今日出旺角所以黎食粥.呢次叫猪润粥加油菜(芥兰).友人叫左炸酱面(碗).油菜先到,芥兰烫得比够林身,食得出系靓菜.我自己prefer林小小既都系,所以劲快被我清底.之后友人既面到左.份量不大,我朋友话不过不失.呢度既招牌一定不会令你失望.附送的汤很轻,一滴油也没有,有很香很浓的虾子/壳味,十分好喝!!!粥方面的份量很足,都唔细.猪润好多片,厚薄式中.以前呢度都食过猪润粥,果阵食既润系爽身冇渣的.可惜今日食既猪润有筋(食后有渣),又带苦味.很失望...........粥内有姜丝去腥味,仲食到D咸瘦肉丝.可能是他的粥底是用咸瘦肉加埋其他野去煲.浓稠度系岩岩好的.不会稀liu liu,又唔会杰到似糊仔.同埋都几绵.食完碗野后,唔知点解十分口渴.以前食克都会有少少口渴,但系呢次真系特别口渴,唔通加左味皇?今次黎过,真系失望而回.系自己口味变左,定系只系今日时运底比左有筋既猪润我?下次,一系试花园街果间,一系只叫炸酱面好了.
呢次叫猪润粥加油菜(芥兰).
友人叫左炸酱面(碗).
之后友人既面到左.
份量不大,我朋友话不过不失.呢度既招牌一定不会令你失望.
粥方面的份量很足,都唔细.
猪润好多片,厚薄式中.
以前呢度都食过猪润粥,果阵食既润系爽身冇渣的.
食完碗野后,唔知点解十分口渴.
今次黎过,真系失望而回.
系自己口味变左,定系只系今日时运底比左有筋既猪润我?
下次,一系试花园街果间,一系只叫炸酱面好了.