2020-01-21
晚上我们二人突然想起次次行经都见到好多人等候入座的餐厅~牧羊少年咖啡馆,于是决心今晚排队都要试。可能今日系星期一,唔系太多人轮候,服务员问是否已订枱,我话无,佢话要攞飞,好好彩,服务员话我地系轮候第三张枱。噢!原来是可以订枱的等候了约15至20分钟,卒之轮到我们入座了,入面环境唔差,气氛几好,好多枱,地方尚算宽敞,行过时起码唔会撞到人地张枱。我们被安排坐最入的卡位4人枱,这点我要称赞这间餐厅,唔会因为系4人枱就唔按号码叫座,2人都比坐。不过好好的环境被附近的食客打扰了,两张枱的女仕们由我地坐低前高谈阔论到我地埋单佢地都未讲完,嘥晒餐厅气氛坐下,看看餐牌,餐牌内既选择都唔少,有pizza,有主菜,有......哗,仲有扒。因为系第一次试尼间,我地卒之拣晚市套餐。套餐除左主餐仲包一杯餐牌内不含酒精既饮品同埋一件蛋糕。我地最后拣左明太子虾意粉配冻原味coco朱古力,另外手工牛肉汉堡 + 薯条配菠萝芒果沙冰。明太子虾意粉~大大只虾,只只都好爽,好有口感, 明太子不是只系系意粉面,而系已经 与意粉拌在
明太子虾意粉~大大只虾,只只都好爽,好有口感,
明太子不是只系系意粉面,而系已经
与意粉拌在一起,啖啖都有
手工牛肉汉堡+薯条~汉堡包既皮系竹炭饱,手工牛
肉汉堡唔够淋,不过都煎得几
好。薯条就比较炸得略嫌硬左
少少,有少少辣粉都唔错
冻原味coco朱古力~好香朱古力味,几好饮,个卖相
都唔错
菠萝芒果沙冰~卖相一流,饮得出菠萝同芒果味,唔
似一般系街边买的果汁,尼杯又几好
味
个餐牌本来写套餐个餐甜品系芝士蛋糕,但可能好卖啦!变左做另一款唔知系咩既蛋糕,蛋糕唔太甜,够冻,有朱古力碎系面,个底系朱古力饼,都好好食㗎,况且个卖相都唔差,再配合盛住佢𠮶只冻冻的碟子,简直一流。
仲有个温馨提示,书架上外观看似年代烟远的旅游书,有张贴纸写住,要攞走要自律交10元比员工先。
虽然唔好彩预遇到嘈吵的食客,但食物既味道同卖相都已经能盖上她们的嘈声了
备注~原来这间餐厅没有限定用餐时间的,可以慢慢
食,慢慢倾,超正,不过记得下次去时先订枱
较好