2021-10-11
台风过后终于一偿拜访moontone嘅心愿,庆祝好朋友嘅生日!星期日差唔多一点未算好多人,一入门口就见到粉色嘅装修同简单而可爱嘅摆设,有一种好舒服好放轻松嘅感觉~ Café好阔落,好有空间感。我地拣左榻榻米坐,非常cozy!All Day Breakfast超有心思!除左有自家品牌moontone烙印系toast上,仲有好少见嘅薯巢,脆卜卜!佢仲好聪明咁利用薯巢载住个黑松露炒蛋,玩味十足之余颜色配搭满分,super cute~ 其他配料如大啡菇、鸡肉肠、德国肠、烟三文鱼等嘅质素都好好,摆盘一D都唔hea,呢个All Day Breakfast系我食过嘅Top Five!鳗鱼滑蛋吐司嘅滑蛋非常有爆浆嘅感觉,好治愈。配嫩滑鳗鱼同甜甜嘅鳗鱼汁,为味蕾带来冲击,好味~再来人气角酪卷蛋,蓝色好抢眼,同周边环境摆设好夹,超ig-able~ 最令我surprise系味道都唔错,奶酪酸酸地唔会好漏,真系睇得又食得!饮品方面order左黄橙啡同桃桃角酪,黄橙啡卖相好吸睛,桃桃角酪食到细细粒桃肉,充满口感~真心欣赏moontone嘅设计同空间感令人有放松嘅感觉,客人好有素质唔会好嘈,真系一个可以放空嘅好地
All Day Breakfast
鳗鱼滑蛋吐司
角酪卷蛋
真心欣赏moontone嘅设计同空间感令人有放松嘅感觉,客人好有素质唔会好嘈,真系一个可以放空嘅好地方!食物用心制作,够特别同cute,店员服务态度非常良好,真心推介~
(P.S. 店长超贴潮流,非常有创意咁整左个鱿鱼游戏韩国糖饼挑战,成功挑战可获现金劵!可惜我走先留意到张poster,下次去挑战先~)
Menu-