2019-04-27 212 浏览
应该没有什么人会枇到在中环苏豪区吃台湾菜吧就让我们的味蕾飞一转台北吧!!这里的订座永远爆满,来到后便明白了,位子不算太多,而且在寸金尺土的中环开店,店舖窄小是常识吧星期五晚上六时多WALK IN,入座前已经说明只有75分钟用餐时间及只收现金OK后便被带到吧台位,出奇地坐得舒服,系出入有些少窄,感到SURPRISE既系咁岩左右两台都系普通话人一打开MENU,教人失望既系好多都贴住停售,连镇店卤水都无...真心颓...两位吃货ORDER了四个菜最先上既系冷盘樱花虾乌醋烧茄子,好够味,好FRESH,樱花虾有些少多余之后上手绘双色盐酥鸡,双色酱分别系黑松露酱同柚子酱,柚子酱劲FRESH,用黎点好漏既炸鸡完全系加分阿反而黑松露酱唔算太出色同够味,其实佢比我既感觉系唔似盐酥鸡,反而似韩式炸鸡之后上既系黑松露玉米蛋饼,反而呢道菜既黑松露酱出D,但中间D栗米唔甜同埋蛋饼个皮可以再做薄少少..最后到既系主厨牛四宝汤面,入面有牛展,牛筋,牛肚,蛋同小棠菜,牛展同牛肚系又淋又滑又入味,但成碗面既败笔系D面面质好奇怪,唔系平时食开既果种台湾牛肉面既面质,错哂饮品我o地ORDER o左鲜芭乐苦瓜汁,苦瓜真的有点
应该没有什么人会枇到在中环苏豪区吃台湾菜吧

就让我们的味蕾飞一转台北吧!!

两位吃货ORDER了四个菜
樱花虾乌醋烧茄子

手绘双色盐酥鸡

主厨牛四宝汤面

面质好奇怪,唔系平时食开既果种台湾牛肉面既面质,错哂
鲜芭乐苦瓜汁
饮品我o地ORDER o左鲜芭乐苦瓜汁,苦瓜真的有点苦,系靠芭乐既甜味令成杯无咁苦
但我满脑子以为佢会好似台湾夜市饮既蜂蜜苦瓜汁咁好饮...点知唔系..但佢又真系几解渴既

下次等我黎试埋佢既甜品
2019-04-26