2019-05-18 410 浏览
今晚咁岩要黎太子做野,顺便试埋bookmark左好耐既手作饺子店😋😋门面系有啲简陋,但好重住家手作感觉,最钟意呢类型小店😆七点去到,基乎满座,舖头细细,大概容纳到十几人左右,位与位既空间唔多,加上好似无咩冷气,单靠几把风扇叫做好过无😂😂夏天黎食应该会有些少辛苦,友人食到大汗搭细汗😂讲返重点~水饺😍😍😍好快决定左要十只鲜肉栗米南瓜汤饺及鲜肉芝士汤饺$46,双拼$2再加$8上海面,而且叫左上汤菜心苗$15首先黎左菜心,真系吓左一吓🤣🤣🤣🤣原来系有汤渣既,有大量黄豆同少少淮山,菜心唔系特别嫩同稔,正常啦😌几分钟后主角都到啦😆我满心期待住~首先讲讲栗米南瓜饺扁身啲,咬落去八成系南瓜蓉😍栗米占一成😍😍鲜肉占一成,完美比例👍🏻👍🏻👍🏻南瓜栗米好夹好夹,阵阵既南瓜蓉系你个口到翻腾😂😂真系好食架!!!芝士饺就比较饱满,一咬落去已经有淡淡既芝士味,但又唔会抢走肉既鲜味😂成粒饺好juicy又系好好食🥰饺子皮方面我觉得唔算薄,但食落又唔系厚,适中啦😌而个汤底系淮山花胶,所以比较杰身啲啲😆我都饮左几啖~友人钟意佢地腌既菜莆,微辣有咬口,开胃又惹味,佢每食一啖都要加啲菜莆先放入口😂😂😂下次一定要食埋其他味既水饺

饺子皮方面我觉得唔算薄,但食落又唔系厚,适中啦😌而个汤底系淮山花胶,所以比较杰身啲啲😆我都饮左几啖~友人钟意佢地腌既菜莆,微辣有咬口,开胃又惹味,佢每食一啖都要加啲菜莆先放入口😂😂😂下次一定要食埋其他味既水饺呀!😆😆

鲜肉芝士饺
栗米南瓜饺
2019-05-17
$35.5 (晚餐)
鲜肉芝士饺
栗米南瓜饺