2017-01-08
今次遇上惊喜小店之前去过葵芳出名手卷店,我觉得价钱与质素系成正比,系抵食,但未至于非常美味。而今次系旺角街头呢间「卷王」手卷店同样系价钱与质素系成正比,价钱合理,而且非常美味睇餐牌时,本以为睇1张就够,原来店面几张都不同,好多选择,有1款刺身既手卷、有双拼、有3并、仲有饭卷、炸物、迷你丼饭,所以真系要认真睇晒今次叫左3并的「蟹膏蟹肉软壳蟹」手卷,食蟹唔洗拆壳,最方便我呢d懒人即叫即整,其他刺身类我见其他人等1~2分钟就有得食,而软壳蟹就要等耐少少,要炸嘛整好就会用手卷架装著,就可以到隔离既位置落豉油,店舖已分好「豉油」、「小辣」、「大辣」,小大辣就是加左Wasbi的豉油,我就拣左小辣。直接倒落手卷内。哗~好多蟹膏分量十足手卷仲有铝纸包住个底唔怕整污糟手,好适合女生。而且倒豉油时,如果倒多左都会装著,但我建议大家倒小小豉油就够,因为材料已经够鲜甜一咬落去,喳喳声,紫菜好脆啊!好明显系靓野而且饭系用珍珠米,正蟹膏蟹肉鲜甜,无腥臭味软壳蟹热腾腾,脆卜卜,粉浆薄,不黏口,够干身$55蚊我觉得价钱都算合理一定会再 encore
$55蚊我觉得价钱都算合理
一定会再 encore