2023-03-26 88 浏览
足料天然食材甜品店🥰估唔到屋村商场入面竟然有间甜品店,主打豆品系列,价钱都几贴地,一于试下先🙌🏻我地叫左👇🏻💛 芋圆3号 (豆腐花/紫米/仙草/花奶)$36 (另加小丸子$8)小丸子份量非常多,而且粒粒都好有咬口,烟韧控必试😙芋圆同豆瓜圆都食到少少原材料既味道,仙草份量好多,而最底既豆腐花非常软滑,豆味好香~本身default系花奶底,唔会太甜,好适合我口味,另外仲可以免费转黑糖/红糖/豆乳/炼奶/冰糖椰汁底,口味够晒多元化👍🏻💛 杂果西米芋圆 $42水果种类好多,有红火龙果/芒果/西瓜,令到成碗甜品颜色好缤纷,西米露甜度适中🤗overall黎讲系间几贴地既甜品店,味道贴近香港人口味,种类都好多元化,有机会一定要试下😋📍 豆研心事 沙田沙角街6号博康邨街市地下50号舖📌人均消费: below $50
足料天然食材甜品店🥰

我地叫左👇🏻

小丸子份量非常多,而且粒粒都好有咬口,烟韧控必试😙

💛 杂果西米芋圆 $42

📍 豆研心事