2015-06-12 268 浏览
我一直都想试豆花妹捞米线,今日终于有呢个机会! 呢个米线由两个年青人参加TBB既创业节目所开既,直至以家已经有6间分店,其实算无一个创业成功既例子啦!黎到豆花妹捞米线当然试豆花捞米线 =] 一个套餐加野饮就33, 其实会觉得都唔算平,仲要无位错住食,但当你收到食物个时就会觉我几抵! 因为真系妹足料~野饮仲要系特饮,虽然本人就觉得有少许偏甜,但配合米线饮就甜度还可以,但下次再食就记得叫少甜!配料叫左甘薯条,其实就系炸蕃薯~ 甜甜的,非常可口,份量亦多。至于朝牌菜,捞米线,我亦觉得很不错!配肉碎同一D花生、”言西”、豆花、葱,混合上黎食,味道咸道刚好,亦有去食云南米线既味道,少少咸得黎带点微麻辣,由于本人都叫做食得下辣(谭仔小辣的常客)~所以如果辣多少少就好,不过老板应该觉得唔系人人可以食得辣,所以先唔会咁辣~不过既是如始,如果带得自己拣选辣度会更好,迎合不同人既口味~至于豆花,我亦觉得好新鲜,当食到带点乏味既时候,食一口,就会感到好清新,因为系冷既味道又偏淡,所以一啖豆花一啖米线,又唔会觉得厌啦!
2015-04-26
等候时间
15 分钟 (外卖自取)