2016-12-14 1911 浏览
知道这个蛋糕店,是老妈介绍的,之前屋企人生日,买左个绿茶味嘅蛋糕, 我觉得几好味, 但系妈咪就话太甜. 到今年妈咪生日, 就特登拣个应该岩佢口味嘅蛋糕比佢, 就系"豆"啦. 好老实讲, 个蛋糕真系好岩我口味. 之前食开其他蛋糕, 美心又好, 东海堂又好, lady m 又好, 食头个几啖真系好好味, 但之后就会开始觉得有啲漏. 但系豆依个蛋糕就完全唔会. 一咬落去系好清新嘅豆乳香味, 之后入面嘅抹茶蛋糕同埋黑芝麻慕丝都系好香, 但唔会好甜, 成个口感绵软轻盈, 入面亦会有烟韧的黑豆, 丰富返个口感. 简单黎讲, 真系好少食到个好味, 但又唔惊会漏嘅蛋糕. 我会比满分哈哈. p.s. 不过我好肯定, 如果食惯大甜嘅朋友, 应该会觉得唔够喉

我会比满分哈哈.

2016-12-09
外卖送餐