2023-08-29
👧🏻😋👅🍽✨丰俭由人烧肉体验😍-一焼肉 Yakiniku One🇭🇰 九龙湾宏照道38号MegaBox 2楼25号舖 🇭🇰-🔥 市面上好多一人烧肉餐厅主打快靓正, 呢间一烧肉除左高脚凳bar枱位, 仲有超阔落既卡位适合家庭/多人聚会, 个位同个炉仲会有一定距离唔会太热🔥 有日替激安鹿儿岛黑毛和牛定食, 日日唔同, 适用星期一至四超抵食! 普处套餐都系$88至$148不等, 但我地钟意食超靓肉就拣极上menu😋🔥 每个套餐配有白饭, 汤, 渍物同甜品; 白饭可免费upgrade, 如果想自制大碗紫菜温泉蛋饭就可以好似我地咁单叫蛋同紫菜碎😆-🥩 极上鹿儿岛A4套餐 200g $188💯鹿儿岛A4和牛肉眼寿喜烧; 和牛肉眼好软嫩, 劲多油脂烧到个火hom hom声, 卷起一野浸落黑松露蛋浆再一啖放入口超高享受🤤💯另外有朝鲜风味厚切五花腩同十味鸡上脾肉, 猪牛鸡都有好丰富-🍗 鹿儿岛和牛羽下肉&豚五花套餐 $168 (激安价)✨和牛羽下肉超级正, 油脂分布平均, 肉质细腻, 薄薄地又充满油脂✨豚五花够晒肥, 烧到出晒油之后脆卜卜劲正-🐂 澳洲M5和牛内裙边150g $108💯超级厚切, 上菜有
丰俭由人烧肉体验😍
一焼肉 Yakiniku One
🇭🇰 九龙湾宏照道38号MegaBox 2楼25号舖 🇭🇰
🥩
极上鹿儿岛A4套餐 200g $188
🍗
鹿儿岛和牛羽下肉&豚五花套餐 $168 (激安价)
✨豚五花够晒肥, 烧到出晒油之后脆卜卜劲正
🐂
澳洲M5和牛内裙边150g $108
💯超级厚切, 上菜有提供埋大较剪, 脂肪较少肉味好浓郁; 面头薄膜都清得七七八八唔会太难咬影响口感
🥓
和牛赤身 50g $98
✨赤身劲鲜甜, 因为系和牛品种唔会太瘦, 依然好香牛油味
👅
厚切牛舌芯配盐葱120g $88
💯牛舌芯质地嫩滑, 本身已有腌味, 所以加少少盐葱已经好够
🐔
博多鸡颈肉50g $36
✨鸡颈肉比普通鸡肉更爽口弹牙, 肥瘦适中有咬口
🥚
日本之卵 $7