2021-09-28
好耐冇打binlo,今日上完堂就约咗朋友仔食一人锅。我地嗌咗好多嘢食,好兴奋!
锅物晚市套餐有好多配料,另外仲可以拣牛肉/ 猪肉、饭/ 粗粉丝,同埋低糖绿茶/ 低糖红茶,非常丰富!芝士竹轮寿喜烧 $115我同朋友都钟意甜甜地嘅汤,所以叫咗寿喜烧汤底。我地拣咗牛肉、粗粉丝同埋低糖绿茶。配料方面,有蟹棒、芝士竹轮、炸枝竹、蛋饺、芝士鱼豆腐、蜂巢豆腐等等。牛肉份量都几多,唔会韧。蔬菜同蜂巢豆腐吸满汤汁,甜甜地,非常吸引!绿茶系少糖版本,好解渴。台式沙茶牛肉锅 $115另外,我地仲试咗个台式嘅汤底,一样配咗牛肉、粗粉丝同低糖红茶。配料方面就同寿喜烧唔同,我觉得咁样几好,可以试多啲款式!比较特别嘅系爆汁牛丸、芋泥贡丸同台湾面线!牛丸弹牙多汁,贡丸里面有满满嘅芋泥(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。面线系幼身嘅,同汤底好夹。红茶好解腻!塔香盐酥鸡 $42盐酥鸡份量多,旧旧都好大旧。盐酥鸡外层酥脆,又唔会太油,内里鸡肉嫩滑,推荐!墨花臣双色肠 $42双色肠系红色同黑色,原来系台湾肠配墨汁花枝肠。墨汁花枝肠几特别,真系睇到同食到八爪鱼。另外,仲可以配埋蒜片一齐食,会更加香😋。
芝士竹轮寿喜烧 $115
台式沙茶牛肉锅 $115