2024-07-08
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯假期又要谂去边度食嘢好,我就去咗尖沙咀日本嘢嘅集中地白兰轩道。估唔到呢条街原来都几旺,最后睇咗一轮就入咗去一间丼饭专门店「岚桥」。真味海鲜丼 一睇堆到成座山咁高就已经好吸引。入面有多款新鲜刺身,如帆立贝、松叶蟹、拖罗、牡丹虾等等。加少少日本芥末同埋酱油,不知不觉得成碗饭都食晒。天妇罗盛盒 首先登场当然系天妇罗海老,炸皮够薄又可以锁住肉汁。其次仲有南瓜、茄子、秋葵等等,食完都完全唔觉得油腻。鲷鱼薄切沙律透明有带少少粉红嘅鲷鱼,一睇就知道好新鲜。同埋沙律菜和带微酸嘅酱汁一齐食就会特别开胃㗎啦。另外仲有多款串烧可以拣,我就试咗焦糖菠萝、田乐烧豆腐、免治鸡肉串、萨摩赤鸡肉葱串同埋厚牛舌,火候控制得唔错仲有焦香味添。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ 岚桥丼饭专门店 (尖沙咀)尖沙咀白兰轩道2号富峰行地下BCD号舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
真味海鲜丼
天妇罗盛盒
鲷鱼薄切沙律
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
岚桥丼饭专门店 (尖沙咀)
尖沙咀白兰轩道2号富峰行地下BCD号舖