2019-03-10
突然之间想食韩国嘢,揾揾下Openrice见到铜锣湾哩间做紧二人餐嘅优惠,就同个旧同学黎试试。二人套餐嘅份量好惊人!见唔见到相片里面嘅部队锅系要开另一张台摆!咁就等我讲个部队锅先啦,非常足料,有芝士拉面、午餐肉、香肠、泡菜、菇菌、高丽菜、脆肉瓜,材料就足够啦,不过味道就冇想像中咁浓味,同一般嘅部队锅有d分别。主食方面仲有炒粉丝,可以配自选肉类,我地拣左牛肉,味道都唔错。另一个近似主食嘅东东系饺子年糕汤,虽然表面上系汤,但系饺子同年糕嘅份量都好多,有如一个主食。加埋紫菜个汤都唔错,如果少d年糕就更加好,事关都几顶胃架!最后小食方面仲有一个炸鸡,可以配自选酱,我地想清新一点所以拣左柚子酱。酱同炸鸡系分开嘅,所以炸鸡本身冇乜味道,好靠个酱料,柚子酱就好似平时冲柚子蜜个d,所以配上冇乜味嘅鸡就差左d味道,有d怪,可能拣返辣酱或酱油会更配。套餐都跟两杯饮品嘅,如果想要特饮就再加钱。整体还可以,每款韩国菜式样样都有,就只系样样都差少少味,唔系好到位,想食一餐多样化韩国菜都ok嘅!