2023-11-01 30 浏览
呢间小店经常经过,大部分时间都会爆满,睇返餐牌价钱合理,造就咗去探店嘅冲动用qr code落单快捷方便点咗一个二人餐,有小菜、小食、菜类、汤品同甜品摆放食物嘅碟,都系用同一个款式,竟然可以拼成一朵花生炸香茅大猪扒~猪扒够晒厚肉且入味,旁边嘅汁料更加有划龙点睛之用畅和招牌海南鸡半只~份量比我想像中大,鸡肉够晒嫩滑,特别系鸡髀部分,啖啖肉,大满足!汁料方面,有三种选择,每种都各有特色!泰式炸虾饼~虾饼炸到呈现金黄色,卖相一流,而且非常弹牙!参巴酱菠菜~菠菜口感幼滑配上惹味香辣嘅参巴酱,将整件事提升了一个层次!香料鸡油饭~除咗鸡油之外亦放上香料,相对地油腻感会大大减低,香料更加可以加添惹味感!椰子冬瓜清鸡汤~鸡汤非常清澈,椰香满溢!椰汁西米糕(甜品)~椰汁西米糕一口一个,份量刚好,不太甜不腻,为整个晚餐划上完美句号

用qr code落单快捷方便
点咗一个二人餐,有小菜、小食、菜类、汤品同甜品

摆放食物嘅碟,都系用同一个款式,竟然可以拼成一朵花

泰式炸虾饼~虾饼炸到呈现金黄色,卖相一流,而且非常弹牙!

椰子冬瓜清鸡汤~鸡汤非常清澈,椰香满溢!