2019-02-20
喺韩国食烧肉,所有前菜都可以免费refill,喺香港韩烧餐厅就好少有,但新麻蒲就做到,而且啲前菜仲好丰富添!一坐底即刻倒上芝士泡菜炉边蛋,同摆上5碟前菜(2款沙律、泡菜、海带、酸萝卜)全部都酸酸地,好开胃。未叫野食已经摆满成张枱咁济!午市套餐买3送一,如果4个人黎食真系好抵!我地两个人黎食,叫左特级午市套餐同牛肉牛骨浓汤。牛肉牛骨浓汤会配一个饭,入面仲有面,惊死你唔够饱咁!🤣🤣我觉得个汤偏咸,而且啲面都6得太淋!入面都有好多块牛𦟌午市特级套餐有牛霜降肉、牛肋排、护心肉、五花肉同菇菇。再加呢个海鲜大酱汁,呢个本来应该好好味既,辣面鼓汤底,都几多海鲜喺入面,有虾、鱿鱼、青口,个汤汁又系好好送饭。不过店员无提我地要睇火,我地挂住食其他野无理佢,搅到有啲㶶味😢系我地既错火力十足,烧五花肉,正呀!最钟意包菜食,加小小泡菜、面豉酱,再点小小麻油(佢个麻油好香),好味😋护心肉同牛肋排系腌左既,佢个腌料甜甜地,唔使点酱,就咁食都好够味!我觉得牛肋排最好味!个炉边蛋最好熟左就尽快食哂,咁先够滑,仲食到芝士味。一烧耐左就会变干变硬,无咁好食㗎啦!Overall 我觉得都唔错,前菜好加分!肉既质素就ok啦!
未叫野食已经摆满成张枱咁济!
牛肉牛骨浓汤会配一个饭,入面仲有面,惊死你唔够饱咁!🤣🤣
我觉得个汤偏咸,而且啲面都6得太淋!
入面都有好多块牛𦟌
午市特级套餐有牛霜降肉、牛肋排、护心肉、五花肉同菇菇。
火力十足,烧五花肉,正呀!
Overall 我觉得都唔错,前菜好加分!肉既质素就ok啦!我地两个人埋单$260, 我觉得唔算好抵食,如果4个人黎就最抵!下次记得叫齐4个fd先黎!😝