2023-07-17
今日放假约咗朋友去元朗行街,搭西铁入元朗真系好方便今日去咗形点行下食下,朋友带咗我去一间西餐厅啲嘢真系好好食 。NINETYs , 餐厅装修得好整洁光猛,地方好阔落,坐低喺度食野望住出面个公园感觉真系好舒适。明太子香松,香辣奶油虎虾,盐烧吞拿鱼,黑松露炒蛋,香煎茄子,明太子紫菜饭,食落去少少咸咸香香,加咗紫菜特别开胃。虎虾分量好多,每一只都好新鲜好大只,虾肉好爽甜味道鲜美,吞拿鱼鱼肉非常嫩滑,加上有少少鱼油脂肪特别香口惹味,黑松露炒蛋味道非常独特,黑松露独有嘅香味配上香滑嘅炒蛋,味道出奇地夹,上面仲放有绿色嘅蔬菜,外观更加吸引明太子香松,兰王蛋,香煎茄子,杂菌沙律,焗紫薯,香煎藜麦玉米饼,希腊沙律。卖相都系劲吸引,兰王蛋蛋黄好香,用来配饭真系一流,蛋白好嫩滑加咗少少葱花芝麻,味道更加有层次。紫薯味道好香浓,食落去又香又甜。杂菌沙律都系我嘅至爱,食落去啲菇又香又滑。玉米饼煎到金黄色脆卜卜,好香口好惹味!煎茄子味道香口,有少少焦香味,加埋佢本身嘅酱汁更加好味。