2021-12-03 455 浏览
放咗工同妈子去九号水产添置物资,行到肚饿就随意去附近揾间舖头食嘢。去到街头都决定唔到食乜,行返去街尾见到有间pizza铺。近海旁𠮶边,平时跑步已经留意到心血来潮入咗去。𠮶度客人唔多,我哋坐喺窗口位,座位都好宽敞。虽然仲系11月,估唔到咁早已经有圣诞menu。本来谂住散嗌既,sense到阿妈好想食,虽然睇落贵贵地,算啦就叫呢个餐。先讲结论,系有惊喜嘅。龙虾汤几浓郁,一开始以为中间嘅系龙虾肉,食到鲜甜味道,睇完menu先知道系蟹肉,不过只要味道好who cares...块面包我试过沾汤或者就咁食,觉得就咁食更加香口。跟住就嚟沙律,可能我食开中菜,一开始竟然只谂起七星伴月同埋片皮鸭生菜夹烟三文鱼、火腿、再加埋其他酸酸甜甜嘅配菜,真系好开胃面包唔系热哄哄𠮶种,点完中间𠮶盘芝士之后立即升华虽然钟意食芝士但系完全冇研究,只要creamy就ok睇menu知道系金文拔芝士,去自助餐我最钟意食𠮶种,唔怪之得啦食完沙律其实已经有少少饱,谂紧之后嘅主菜薄饼系咪要打包呢好似完全唔畀我休息咁样,喺我就嚟食完沙律𠮶阵薄饼就上枱切起嘅时候觉得好软腍,当觉得系咪烤嘅火喉唔够,上半部馅料嘅部分的确系软啲嘅,但系边皮嘅部

去到街头都决定唔到食乜,行返去街尾见到有间pizza铺。
近海旁𠮶边,平时跑步已经留意到心血来潮入咗去。
𠮶度客人唔多,我哋坐喺窗口位,座位都好宽敞。

虽然仲系11月,估唔到咁早已经有圣诞menu。

先讲结论,系有惊喜嘅。

块面包我试过沾汤或者就咁食,觉得就咁食更加香口。

生菜夹烟三文鱼、火腿、再加埋其他酸酸甜甜嘅配菜,真系好开胃

面包唔系热哄哄𠮶种,点完中间𠮶盘芝士之后立即升华
虽然钟意食芝士但系完全冇研究,只要creamy就ok
食完沙律其实已经有少少饱,谂紧之后嘅主菜薄饼系咪要打包呢

好似完全唔畀我休息咁样,喺我就嚟食完沙律𠮶阵薄饼就上枱
切起嘅时候觉得好软腍,当觉得系咪烤嘅火喉唔够,上半部馅料嘅部分的确系软啲嘅,但系边皮嘅部分仲系非常烟韧香脆,唔系薯片𠮶种斋脆。
最惊喜个part系炖牛肉非常软嫩,味道除咗甜酸之外仲有微微辣味

芝士香、牛肉嫩、配菜爽口、味道酸甜加少少微辣,我同阿妈都意想不到地食得晒成个pizza
价钱唔敢话平,但系起码食完觉得丰富又满足
老实讲一向比较少食西餐,今次为咗就阿妈先至食,估唔到真系几唔错!
2021-11-22
  • 炖牛肉pizza