2021-03-14
有事要去中环一趟,中环友就约食lunch,今次佢就拣咗食 alfafa。店员见到我哋有两个人就推介「二人套餐」,$199就有餐汤、2款主菜、甜品及餐饮,立即决定叫呢款。是日餐汤每日嘅汤应该唔同款,今日就系杂菜汤,好清甜又无负担,附送的面包都好好食。Alfafa超级沙律配烟三文鱼材料好丰富,有牛油果、烟三文鱼、羽衣甘蓝、西兰花、苹果、车厘茄、奇亚籽、三色藜麦,加上柠檬奇亚籽汁,食到好多唔同,好fresh,烟三文鱼仲好肥美。食埋块面包真系好饱!未来汉堡配薯条薯条即炸超正,未来汉堡大大个,入口好似牛肉唔会太干,加上牛油果、生菜同蕃茄都好新鲜,唔系素食者都要试下!咖喱鸡卷 $25朋友好想食,于是点都另外叫一个,外脆内有浓浓咖喱味,仲食到鸡肉添!朱古力蛋糕配云呢嗱雪糕云呢嗱雪糕球size同心太软一样大小,好大球!朱古力蛋糕又香又浓,有淡淡杏仁香,唔会太甜,同雪糕超夹!锡兰奶茶茶香奶滑,午餐饮好醒神!伯爵茶虽然系茶包茶,但都好清香。现场装潢用上不胆的颜色,鲜艳的做餐桌、餐椅色,墙身就用柔和色,成个感觉好活泼。另外要提下店员全部好友善,除咗落单会主动提供建议外,连执台嘅姨姨都好好礼貌会倾两句,感受到
二人套餐
是日餐汤
Alfafa超级沙律配烟三文鱼
未来汉堡配薯条
未来汉堡配薯条
咖喱鸡卷
朱古力蛋糕配云呢嗱雪糕
锡兰奶茶
茶香奶滑,午餐饮好醒神!
伯爵茶
虽然系茶包茶,但都好清香。
门口
餐单