2023-08-29
突然放假想食烧肉就拣咗铜锣湾店既牛舞,其实半个月前系观塘食过印象中几好,今次出开铜锣湾就去利舞台呢间试下⭐️牛舞拼盘⚠️将不同种类的豚肉、鸡肉及牛肉拼埋一齐,务求品尝各个部位👏🏽牛舌、牛肋肉、牛板腱相对出色,色香双全👍🏽一口牛相对上较为有韧度,整体上每个种类都好出色👏🏽👏🏽⭐️澳洲牛腹肉⚠️牛肉味比较香浓。最欣赏就系澳洲牛腹肉🤩望落去色泽红润,脂肪分布好均匀,入口牛肉味特别香浓。加上少少牛油脂肪,除咗肉质鲜嫩,有入口即溶嘅感觉,味道仲系好有层次,食落去好有咬口😍⭐️金菇牛肉卷⚠️每件都大大扎,牛肉好淋系我食过最正嘅金菇牛肉卷👍🏽⭐️清酒煮蚬⚠️食完真系好满足,D蚬只只都好大粒好肥美,一D沙都无,啖汤有浓郁的清酒香味,十分正👍🏽👍🏽⭐️鲍鱼,虾⚠️矶烧鲍鱼,好新鲜❗️清甜爽口,烧到好香,虾🦐都好新鲜,见到佢啲脚都会郁下,一定系新鲜虾肉质非常有咬口⭐️炸物⚠️蟹肉忌廉饼应该即叫即炸,上台仲好热辣辣❗️⭐️椒盐鸡软骨⚠️粒粒都金黄色好脆口好满足的一餐❗️上菜无漏又快,最紧要啲烧肉好味!尤其是萨摩牛,上咗引了😂
⭐️牛舞拼盘⚠️
将不同种类的豚肉、鸡肉及牛肉拼埋一齐,务求品尝各个部位👏🏽牛舌、牛肋肉、牛板腱相对出色,色香双全👍🏽一口牛相对上较为有韧度,整体上每个种类都好出色👏🏽👏🏽 ⭐️澳洲牛腹肉⚠️
⭐️金菇牛肉卷⚠️
每件都大大扎,牛肉好淋系我食过最正嘅金菇牛肉卷👍🏽 ⭐️清酒煮蚬⚠️
食完真系好满足,D蚬只只都好大粒好肥美,一D沙都无,啖汤有浓郁的清酒香味,十分正👍🏽👍🏽 ⭐️鲍鱼,虾⚠️
矶烧鲍鱼,好新鲜❗️清甜爽口,烧到好香,虾🦐都好新鲜,见到佢啲脚都会郁下,一定系新鲜虾肉质非常有咬口 ⭐️炸物⚠️
蟹肉忌廉饼应该即叫即炸,上台仲好热辣辣❗️
⭐️椒盐鸡软骨⚠️
粒粒都金黄色好脆口 好满足的一餐❗️上菜无漏又快,最紧要啲烧肉好味!尤其是萨摩牛,上咗引了😂