2023-06-14 155 浏览
今日两个人去食呢个悦品酒店嘅自助晚餐(The Platter)地点就系喺葵兴地铁站行过去大约五至10分钟左右 去到之后服务员好细心地俾咗一张六人坐嘅卡位俾我哋两个人坐 跟住好快我哋就去选择嘢食💞首先见到最特色嘅就系佢有个海鲜锅 系其他嘅自助餐餐厅见唔到嘅 里面个食材非常之丰富 有鲍鱼 扇贝 鱿鱼 蚬同埋青口 啲味道都非常之新鲜 新鲜可口特别系鲍鱼 又弹牙 又有鲜味💞烧烤方面 主要推介烧粟米 烧鸡比菇 鸡翼同肠仔都好有一个田园嘅风味💞其他热盘仲有白切鸡 蒜蓉虾 豉椒炒蚬 同埋辣味东风螺 都系首选💞至于汤方面 亦都有中罗宋汤 同埋炖汤 两个选择特别要推介系个炖汤虫草花 同埋螺片都好入味💞冷盘方面仲有火腿拼盘 沙律同埋蟹脚 翡翠螺等等💞甜品方面亦都有各式各样嘅布甸蛋糕 抹茶蛋糕 生果 菠萝 蜜瓜等等 都系齐全嘅另外竟然有薯条 咖喱角 春卷同埋班cake 有小朋友嘅话呢 就更加知受欢💞饮品方面都系自助嘅 有橙汁 杂果宾治 冻柠茶 咖啡 奶茶都系任饮嘅💞最后佢仲有个表演就系火焰雪山 睇表演又可以食火焰雪山 都系一大嘅享受😋😋
💞冷盘方面仲有火腿拼盘 沙律同埋蟹脚 翡翠螺等等
2023-06-04