2023-06-08 1041 浏览
钟意食辣野的朋友,一定要介绍你嚟呢间Moto mala! 自从第一次嚟食酸菜鱼,觉得不错,就不停嚟,把餐牌上的菜式都几乎试过一次。我最常嗌的系口麻天辣丰盛晚餐,因为除了有一个主菜,也会有小食,凉菜和白饭!好抵食!天花顶酸菜鱼一如以往,卖相已经吸引,鱼片份量唔少,肉质嫩滑无骨,仲有好多酸菜,送饭一流!先前试了口水鸡和水煮牛,都好好味,特别系口水鸡,系我至爱的口水酱。如果唔食辣的朋友,可以拣蕃茄鱼,都几清新!两款小食凉菜每次嚟都唔同,有时仲有机会有甜品,好有惊喜,我试过的凉菜土豆丝,藕丁,莴笋丝,都系高水准,少少辣好开胃。小食我推荐黄金脆炸小酥肉,松脆香口,食唔停。食完辣的主菜,不仿试下呢度的甜品,十分推介红糖糍粑&香炸脆奶,超松脆,我会比十分满分!饮品我首推介手打柠檬茶,系人手现场打的,食辣野配一杯清新柠檬茶真系好夹!呢度仲竟然有沙棘汁,维他命C含量是所有蔬菜水果类之冠,唔系度度有得饮,不仿试下。香浓麻辣烫唔洗一百蚊就有一碗巨人份量的麻辣烫,仲可以嗌6个菜,三个荤菜三个素菜,超抵食!推介鲈鱼片&鲜豆皮!几岩一个人嚟食,大满足!下次要再嚟试下藤椒汤底!

红糖糍粑

小食我推荐黄金脆炸小酥肉,松脆香口,食唔停。

黄金脆炸小酥肉
红糖糍粑