2015-12-31 1518 浏览
  星期四晚相约了几位好姊妹走去试下朋友推介之泰国餐厅,听闻话系正宗泰国人煮。朋友话"位置唔系大街,有少少偏远,要经过鲗鱼涌街市再行多一段路,但唔难揾嘅,因餐厅门外有悬挂灯饰装置,远处已经望到"。果然真的唔难揾㖞,我地由鲗鱼涌地铁到餐厅大约行左10分钟。餐厅门前装饰好靓,因当晚天气转凉,所以令人感觉好温暖。  餐厅环境唔系太大,但好舒服干净,我地几个大胃王好快己经点选左大约九款食物,之后叹住泰国啤等待食物制作。好快先递上两款小食,适合送酒跟住好快上生虾,肉质超新鲜。有d海鲜系可以订位前order,餐厅老板会系早上特登为我地亲自挑选预留,所以十分新鲜鲜甜。乌头都不错,估唔到肉质咁鲜滑呢个招牌菜未出,d香味已经由厨房传出嚟,不负所望真的好好味,咖喱汁好味到我地order个烤饼同法包伴食添,最后餐厅还有甜品送上,味道好清甜。呢餐大家吃得好满足,朋友真系无介绍错,虽然餐厅细少,但食物质素好高,餐厅老板好用心,仲有好多款式未试,所以好快我地会再次光观。

2015-11-27