2016-12-28 1405 浏览
今次同屋企人一行四人去食西餐,去 OUTBACK 锯扒系不二之选。由于不是太肚饿,只系叫左个圣诞二人套餐 、 芝士薯条加上餐厅本身送的黑糖面包。黑糖面包本身已经好好食,外脆内软再加上牛油真系一流!餐汤同芝士薯条又系唔记得影相,但系芝士薯条每次都系必叫之选!沙律食到一半先记得影,日式吞拿鱼外面有烧过,但入面仲系保持鲜嫩的质感! 配上新鲜生菜同芝士真系冇得弹~爆谷虾一般,净食比较咸,必须配沙律酱。主菜纽约牛扒配香煎龙虾尾,龙虾尾肉质结实鲜甜。牛扒叫左5成熟,但个碟会热住,所以都好容易超过5成熟,牛扒配上蒜头感觉不会太油腻,反而有淡淡的清新感觉。甜品系鲜什果美式芝士饼,酸酸甜甜的味道恰到好处,分量刚好满足需要!整体而言,Outback 都系高质素的西餐,但要多些人一齐来才可以尝试更多款式!

爆谷虾一般,净食比较咸,必须配沙律酱。

2016-12-26
庆祝纪念