2018-10-24 131 浏览
是日放假, 下午要出去买𩠌煮饭~买𩠌前就去左喺合益街市旁嘅吉野家叹返个下午茶先下午茶平时返工食唔到, 一系就放平日时去食, 如果唔系星期6/日先有得食。但星期6/日就比较多人, 难揾位~同埋系下午茶先特别抵食~ 如果唔系平时我都唔会去食D饭, 比较贵, 都系夜晚去打边炉多讲返个下午茶先, 今次我叫左1个和风牛肉饭(细)配绿茶($24) , 再另加一件36层丹麦多士配榛子酱($8),仲有一只温泉玉子($5), 同埋一个茶碗蒸蛋($7)。好丰富和风牛肉饭(细)呢个由细食到大嫁啦~ 唔特别点写了~ 都系咁既味~但下午茶$24, 真系抵食既~ 我就1定要另加多个牛汁倒落去~再加多只温泉玉子, 笃穿佢, 捞埋D蛋汁一齐食, 好味~茶碗蒸蛋呢个真系不得了~ 自从我第1次喺吉野家食完呢个之后, 我几乎次次去亲都加$7叫来食因为呢个茶碗蒸真系超级出色! 蛋超滑又够味! 一D都唔会老! 每次都热辣辣滑luilui咁!真系超!!!  入面有蟹柳同鸣门卷~ $7真系抵食! 大爱36层丹麦多士配榛子酱另外仲加左$8要呢个~ 呢个呢, 系近排先出绿茶味~ 之前系原味多士来~我觉得呢个多士好好食, 好似牛角包质感
是日放假, 下午要出去买𩠌煮饭~
买𩠌前就去左喺合益街市旁嘅吉野家叹返个下午茶先

但星期6/日就比较多人, 难揾位~

仲有一只温泉玉子($5), 同埋一个茶碗蒸蛋($7)。

好丰富

和风牛肉饭
和风牛肉饭(细)

呢个由细食到大嫁啦~ 唔特别点写了~ 都系咁既味~
再加多只温泉玉子, 笃穿佢, 捞埋D蛋汁一齐食, 好味~

真系超
!!!  入面有蟹柳同鸣门卷~ $7真系抵食! 大爱

36层丹麦多士配榛子酱

我觉得呢个多士好好食, 好似牛角包质感既多士咁~ 之前我中意食原味多士配枫糖~
但今次出绿茶味多士,有得配榛子酱就试下佢~ 都好食既~
但可能个榛子酱重味, 我其实唔系好食到绿茶味

个人认为都系原味多士配枫糖正d~

近排唔知做咩活动, 会送一包仔拌饭料畀客人捞饭~ 都几香口既~ 但我个人觉得唔加好食d

全部咁多野加埋先$44, 真系好抵食呀下午茶
2018-10-12