2019-01-19 156 浏览
心思思想食韩烧,所以就邀约好友食韩烧,佢话佢屋企附近有间韩烧未食过,就话不如去试下!一入去竟然冇一大阵油烟味,因为出面食韩烧未入到去已经闻到油烟味,呢到竟然冇!坐低先知道原来系因为炉上面放上牛油纸,就冇大油烟味,同埋食物冇咁易烧焦,亦都唔洗落油!系等紧啲食物烧熟,我和友人先吃了熟食,咖哩鱼蛋、寿司!咖哩鱼蛋浓浓咖喱味,又唔会好辣,鱼旦弹牙;寿司系火炙三文鱼寿司,三文鱼烧得好香,一咬鱼油出哂黎!三文鱼刺身要order,即叫即切,所以感觉更加新鲜,唔够可向店员encore,三文鱼刺身好新鲜质感嫩滑,仲要系厚切,回味无穷!之后当然到主角,就是我们的韩烧啦!拎了不同种类嘅肉,餐厅供应猪牛羊鸡鸭海鲜蔬菜,肉类调味出色,唔会死咸,虽然每款得一种味道拣,但是这样就可以食到唔同味,试到唔同野!大推鸡翼,因为好入味,而且店家系中间斩开了,更易熟,同埋可以清楚见到里面熟唔熟!
其他肉类都唔错,鸡肉好滑,冇冰鲜味!猪扒都好软腍!食左咁多肉,就食下啲蔬菜,为左唔吸收肉类油份,就换过张牛油纸,系免费架,曾经听过有间餐厅换牛油纸系要收钱。蔬菜好新解,大爱翠玉瓜,烧完仲好juicy!食完

其他肉类都唔错,鸡肉好滑,冇冰鲜味!猪扒都好软腍!

食完饭,仲有很多餐厅自家制甜品,但因为真系食得太饱,真系食唔到啦,所以唯有下次黎过再食!除了有餐厅自家制甜品,仲有雀巢雪糕和雪米糍!

🔎 大同韩烧
大角咀大全街42-44号地舖