2021-08-01
放假去咗食日本嘢,呢间有得食炸串,令我谂返起大阪旅行。午市套餐有几款炸串套餐选择,但系朋友热气喉咙痛,所以我哋都系单点其他嘢食,再单点一款炸串过过口瘾。五点刺身拼盘 $365有松叶蟹脚、带子、日本天使虾、三文鱼、三文鱼子。鱼生新鲜,其中我最钟意鲜甜松叶蟹脚同埋爽滑天使虾。日本门鳝$48串跟住嚟返串炸串,门鳝系季节性。炸粉香脆,门鳝鲜嫩,鱼油好香,沾上自家制嘅酱汁,风味更佳。大葱鸡肉串$38串鸡肉烧得香而且Juicy,啖啖肉;配上惹味大葱,味道真系冇得输。鸡心串$32串呢个好爽口,烧得香,用嚟送酒一流。鸡颈肉串$32串呢个都好好𩠌酒,鸡肉好有油香,肉质爽嫩。盐烧牛小排$208牛小排肥美,肉质粉嫩,配上炸蒜片或者盐都各一风味。黑松露牛油焗杂菇$88一打开好香,牛油同埋黑松露嘅香气四溢,配上爽滑嘅唔同种类菇菌,好好味。明太子茶渍饭$58明太子咸鲜咸鲜,配上茶渍饭,简单又好味。乌冬$58好烟韧,一啲葱花、紫菜加清汤已经好好食。饮品方面,我哋楝咗京姬柚子x甜梅($65)、京姬柚子x柠檬($65),好易入口,冰冰冻冻,直情好似果汁咁,几清香。
五点刺身拼盘 $365
日本门鳝$48串
大葱鸡肉串$38串
鸡心串$32串
呢个好爽口,烧得香,用嚟送酒一流。
鸡颈肉串$32串
呢个都好好𩠌酒,鸡肉好有油香,肉质爽嫩。
盐烧牛小排$208
牛小排肥美,肉质粉嫩,配上炸蒜片或者盐都各一风味。
黑松露牛油焗杂菇$88
明太子茶渍饭$58
明太子咸鲜咸鲜,配上茶渍饭,简单又好味。
乌冬$58
好烟韧,一啲葱花、紫菜加清汤已经好好食。