2022-05-07 595 浏览
终于放宽晚市~好耐冇见嘅旧同事话带我去北角嘅火车主题餐厅-小城镇。位置好近地铁站🚉墙上挂满唔同国家时间的时钟,收银处仲装修到火车售票处咁!喺柔和灯光下,真系好似坐左喺怀旧车火车站度食饭咁!Menu主打西餐,牛扒、意粉、pizza、小食,All Day Breakfast等选择都几多, 坐位濶落舒适,好啱一班朋友黎倾计食饭!Dinner set for two $498 二人晚餐有酥皮汤🍲、沙律🥗、小食🍤、主菜、甜品同饮品,相当丰富!🍲酥皮忌廉汤:将焗到金黄色酥皮,浸落汤一齐饮,又香又美味 🥗蟹棒粟米蛋粒沙律配自家制沙律酱:成座小山丘咁大份沙律,材料丰富味道清新 🍗小城镇炸鸡翼:炸到卜卜脆嘅鸡翼好大只,炸至外皮香脆仲唔油腻,鸡肉鲜嫩仲几juicy!🥩10oz安格斯肉眼扒-配薯条卖相极靓嘅安格斯肉眼扒,有成10oz! 牛扒煎得啱啱好Medium 🔥外层小小焦香,切开有肉汁,肉质软嫩肉味香浓!我拣左烧汁,配埋肉眼扒食好夹好好味!粗薯条无得弹!伴碟配菜都几多!🦞墨汁海鲜意大利粉🍝香浓墨汁好香好creamy!配上青口、大虾🦐、鱿鱼🦑蚬肉等海鲜,虾肉爽口弹牙,意大利粉饭煮得软硬适中,好丰富份量足!

Dinner set for two $498
🍲酥皮忌廉汤:将焗到金黄色酥皮,浸落汤一齐饮,又香又美味

🥩10oz安格斯肉眼扒-配薯条

🦞墨汁海鲜意大利粉🍝
甜品🍮: 有3种蛋糕包括:朱古力蛋糕🍰蓝莓芝士蛋糕🍰同芒果芝士蛋糕🍰我地忍唔住试哂三样!3种都好味!
🥤饮品:我地都点左特浓朱古力!唔会太甜,唔错!
小城镇
地址📍: 北角明园西街2-6号明苑中心地舖