2017-11-19 40 浏览
久闻伦哥大名好耐,原来不经不觉间已经港九新界都有好多分店,就响我最想出没嘅尖沙咀亦都开咗一间,地点位置超方便,就响K11对面。一坐低,职员已经介绍话所有𩠌菜和依次序送上,佢哋会问鸡煲要几辣,大概10分钟鸡煲就会来到。期间职员每5分钟就来帮忙煮熟鸡煲,每次开盖都传出阵阵香味!煮熟之后不负众望,鸡好惹味,虽然唔太嫩滑,但鸡味不错!酱汁微辣好刺激!煮鸡煲嘅期间其他小菜亦都陆续送上,首先嚟咗一份鲍鱼大菇,味道可以。花菇味道不错。另外红枣杞子鸡汤不太油腻,药材味中大一点鲜甜味。饮完成个人好暖身。刺身拼盘亦都十分丰富!有三文鱼、章红鱼笔、北寄贝、带子同埋牡丹虾。刺身尚算新鲜,带子好甜,三文鱼不算太肥美但可以接受,牡丹虾好大只,好甜好弹牙!个人应为牡丹虾最好!食完鸡煲之后可以开始火锅,我哋依家$30叫咗龙虾海鲜锅,原来入边会有一只完整龙虾!汤底颇甜。肥牛数量限定,但牛味浓郁,有赵口,脂肪分布均匀,不错。海鲜拼盘亦都超级丰富,又有一只大龙虾,蛏子,文烚蚬,白蚬,花甲蚬,鱼片,青口等!整体都好鲜甜又新鲜!个人最喜欢文烚蚬同埋圣子,超甜!另外估唔到咁出色嘅有呢一份黑白墨鱼滑!超级弹牙!入边仲会食到粒粒墨鱼

肥牛数量限定,但牛味浓郁,有赵口,脂肪分布均匀,不错。

另外估唔到咁出色嘅有呢一份黑白墨鱼滑!超级弹牙!入边仲会食到粒粒墨鱼!

呢度标榜腐皮卷同埋鱼皮都系自家制,少油,不过食落感觉好像跟外边的差不多。

水饺亦算系任食类,可能已经食到好饱,感觉冇咩特别,但水饺皮唔错,好有面粉香,韭菜饺亦都皮薄涵靓,多菜少肉。

最后每人有一碗燕窝炖奶,奶味超浓郁,食完好滑!

三百几蚊可以任饮任食,水准又不错,真系好抵!