2019-05-09
好耐无食粥底火锅,这间都整体唔错,可以再encore1. 价钱198,粥水汤底,套餐海鲜几丰富,蚬,贝,鲍鱼都好鲜甜,虾好生猛,蟹就就唔系好大只,但都有蟹膏 ,而且价格取胜2. 肉类方面,A4和牛中规中矩,猪腩肉有惊喜,以为会好肥腻,点知烟烟unun,又唔觉得腻㖞3. 食到甘上下,开始食蔬菜,峰巢豆腐口感几得意,粟米都几鲜甜,出奇地厨极都爽爽的4. 最后加埋南瓜芋头煲粥,钟意加埋鸡件一齐煲,唔知系米加左粥水关系,虽然加埋芫茜冬菜花生, 味道略嫌清淡,不过很饱肚了5. 值得一提系饮品竹庶茅根同酸梅汤,竹庶味道好清,有红糖味,睇落真材实料,酸梅味浓味点,但两者同火锅都好配,打边炉点可以唔饮野6. 调味料方面,一般辣椒蒜头唔少得,竟然仲有沙姜,吊味一流7. 另外叫左碟虾饼,48蚊6块有点贵,但几好食,鲜炸爽口,应该加左马蹄,点埋甜酸酱正8. 这度d姨姨侍应服务抵赞,主动,换碟好快总括而言,铜锣湾区这个价位同质素都算抵食
8. 这度d姨姨侍应服务抵赞,主动,换碟好快
总括而言,铜锣湾区这个价位同质素都算抵食