2018-09-12 118 浏览
呢排食得西餐韩餐多,所以想食下住家饭,但妈妈大人吾得闲煮,于是呢日系会展放工后就约埋系附近做野既fd黎食潮州菜。呢间餐厅系轩尼诗道,吾难揾,入到去装修简约企理,真系有家既感觉。夏日炎炎,首先当然要叹番杯冻奶茶。呢杯冻奶茶有茶餐厅既风味,香滑有回甘,热奶茶应该会更加好饮。呢度有二人餐四人餐散叫小菜提供。潮州卤水有好多款式拣。卤水细拼盘份量够哂3个人份有突,有鹅、豆腐、五花腩……鹅肉吾肥,脂肪层吾厚,斜切,啖啖嫩肉。豆腐索满卤水味,大大旧,好juicy。沙茶芥兰炒牛肉,呢碟住家菜,牛肉同芥兰份量比例一比一,性比价高。芥兰嫩绿,牛肉吾un,沙茶酱好惹味,而且够多,沙茶可以捞埋d芥兰食,黎多碗饭就perfect池。潮州冻乌头,无鱼腥味,原条大大条上,吾错。红烧豆腐配埋类似鱼片既肉丝黎炒,好有口感。呢度仲有我最钟意既"勿演"(墨丸),呢餐满足哂了。

夏日炎炎,首先当然要叹番杯冻奶茶。

呢度有二人餐四人餐散叫小菜提供。

潮州卤水有好多款式拣。

卤水细拼盘份量够哂3个人份有突,有鹅、豆腐、五花腩……

鹅肉吾肥,脂肪层吾厚,斜切,啖啖嫩肉。
豆腐索满卤水味,大大旧,好juicy。

潮州冻乌头,无鱼腥味,原条大大条上,吾错。

红烧豆腐配埋类似鱼片既肉丝黎炒,好有口感。

呢度仲有我最钟意既"勿演"(墨丸),呢餐满足哂了。