2023-04-14
朋友话想食麻辣火锅,于是去咗尖沙咀「狂野麻神」试试。😉餐厅地理位置好方便,面积都几大,坐得舒服。落单用QR code,食物选择几多,最后点咗2人餐($576,另计酱油钱及加一服务费),包咗牛肉、海鲜同菜,感觉几抵食,而且啱哂有选择困难嘅我地。😆鸳鸯锅汤底拣咗麻神麻辣锅拼冬瓜瑶柱汤底,麻辣汤底麻辣味唔算好强,入面有鸭血同豆腐,而冬瓜瑶柱汤底几足料。😋牛肉盛:共有5款牛肉,包括一口牛、牛颈脊、牛胸爽、封门柳及牛筋膜。每款牛肉份量都几多,而牛筋膜比较特别,店员话要煮30至40分钟,食落脂肪感几重好有趣。🤣海鲜拼盘:有扇贝、鲍鱼、花甲、大蚬及海虾5款海鲜,海鲜同蚬类都几新鲜。七色菜篮:蔬菜篮份量十足,有生菜、娃娃菜、金菇、鲜冬菇、粟米及蕃茄,篮底仲铺咗好多椰菜,粟米几甜。😆另外套餐仲有韮菜饺及手工面,韮菜饺有2款,一款有虾粒,另一款净猪肉馅,虾粒几大只,而手工面几烟韧,口感唔错。另外仲点咗水果茶,大大杯,食麻辣锅时解渴啱哂,而成个餐都几多野食,所以一定够饱。😉