2020-01-11 305 浏览
在铜锣湾由于太多选择,所以有时真系花多眼乱,唔知食乜好。我知道渣甸坊果边都有好多食肆,到左楼下时,有个人派传单比我,见到系烧肉就即管上去睇睇餐牌。有lunch set既,不过价钱都偏贵。但反而见到有薄烧牛肉$90 要加一, 咁都合理d. 有日式蒸水蛋,平时我唔钟意食既,因为多数都煮得好老。但依个蒸水蛋竟然好滑,系我食过好食既日式蒸水蛋。个牛肉就一般啦,但份量比想像中多,所以都几抵食。仲有个前菜、汤同埋甜品,原来甜品系绿茶雪糕。个汤就浓郁味左少少,而个环境都好好,好有私人空间。而我朋友就叫左pork belly, 我就好钟意食,肥美适中。都系$90. 所以如果下次想食烧肉,我会拣pork belly. 因为份量比起其他真系算多。
2020-01-04