2018-05-16
呢间荃湾嘅放题已经唔系第一次食,其实我今日就好饱新,但系约咗朋友有冇理由爽约,所以最后都去咗食放题。同以往一样,都系咁多人排队,水泄不通。同朋友先叫咗个刺身,二话不说每样都叫十多块,但系唯独是希灵鱼就叫咗两块,估唔到佢又上得几快!同刺身船影完相之后,细心一数发现希灵鱼真系得两块!估唔到佢真系会睇张单呢。啲刺身都尚算新鲜,至起码第日唔会肚痛,最欣赏嘅就系𠮶个马刀贝,马刀贝平时喺出边都比较少食,而且呢一度做得比较出色爽口且脆滑。另外嘅熟食佢地都做得好出色,我叫左天妇罗同一啲手制寿司,黄金色的天妇罗很出色。叫咗炸虾同秋葵,秋葵用料新鲜,而且大大条并不是雪藏过的。炸虾热辣辣,好烫口,配上天妇罗汁,非常香和好味。在外面更加有自助沙律吧,有前所未见的饮料,更有热饮和酒类饮品。另外还有青口、螺肉等海鲜。加上另外有新鲜的水果,西瓜、蜜瓜和菠萝。全部一片片很方便送入口。最后我哋每人叫咗一杯雪糕同雪条,全部都系名牌雪糕,绿茶开心果更加是传统港人喜欢吃的口味,清洗一下口内的味道,份外清新。
同朋友先叫咗个刺身, 二话不说每样都叫十多块,但系唯独是希灵鱼就叫咗两块,估唔到佢又上得几快!同 刺身船影完相之后,细心一数发现希灵鱼真系得两块!估唔到佢真系会睇张单呢。啲刺身都尚算新鲜,至起码第日唔会肚痛,最欣赏嘅就系𠮶个马刀贝,马刀贝平时喺出边都比较少食,而且呢一度做得比较出色爽口且脆滑。