2019-10-29 695 浏览
难得的假期,同朋友去左食点心放题,十一点去到,食放题安排坐到窗边,系大玻璃下望住蓝天既假日,心情好,食欲大增,我地叫左好多点心。放题包左每人都有原只鲍鱼酥同花胶灌汤饺,酥皮脆,原只鲍鱼下有沙律酱同洋葱,金菇丝;花胶灌汤饺,花胶好大旧硬身,灌汤饺大大只,即叫即蒸,热辣辣。放题点心可每粒叫,每样试d,鹌鹑蛋烧卖同百花烧卖皇放埋一笼蒸,质素不错,烧卖肉都好实净;山竹牛肉球有一笼三粒,配喼汁好味,有好多葱同芫茜系牛肉里面。炸物都不错,即炸,炸得刚好,叫左沙律虾春卷,里面好大只虾;咸水角好吃,外面脆得黎有点烟韧;脆皮虾饺叫左一粒,是原只虾,不是切碎了的。叫了三个大排档小食,咸菜猪肚、萝卜金钱肚同猪脚姜,三款都出色,猪脚姜特别赞,有一只蛋,两旧大大的猪脚,好入味!我地仲叫左晶莹鲜虾饺、鲜虾水晶饺同上素蒸粉果,五粒放埋同一笼,鲜虾饺皮薄馅靓,鲜虾弹牙,沾辣油提升味道。油盐水菜远有两条,青绿!最后就是豉汁蒸凤爪,有一笼,份量好多!食到饱饱。

2019-10-26
午餐