2012-03-06
到沙田的UCC, 永远都是人头踊踊, 我们5时半已开始等候, 等了半小时才入坐点了2个main dish, 加入30有一个set (自助沙律吧, 汤, 餐饮)自助沙律吧有车厘茄, 波罗, 生菜, 红腰豆, 吞拿鱼, 薯蓉, 粟米, 冷长通粉, 蜜桃, jelly, 好colourful, 我个沙律堆砌成一座山咁!! 蔬菜水果冰冻新鲜, 车厘茄, 波罗,蜜桃多汁鲜甜, jelly 系黑加轮子味, 味道出奇地浓!!汤: 忌廉粟米汤, 忌廉味唔够浓, 味道有d似罐头汤, 质素一般主菜渼堡牛肉蛋包饭: 渼堡牛肉够松化, 肉汁香浓; 蛋煎到薄身, 好大块, 但原来唔系包住d饭, 只系铺系面; 牛肉汁香甜, 有牛肉粒系里面, 捞饭食好正另外, 芝士焗三文鱼长通粉, 一上枱香喷喷, 芝士味唔太浓, 反而仲好, 唔会抢过晒原有食材既味道, 亦唔会太heavy; 三文鱼粒少左d, 不过味道浓郁; 长通粉够弹牙2个主菜都好大碟, 食到好饱, 呢个餐厅近几年黎冇乜点加价, 份量又够, 所以好抵食服务员够主动, 经常帮我地加水, 我地慢慢食, 倾下计, 食左成2个钟, even出面好多人等紧位, 都唔会比人好
自助沙律吧有车厘茄, 波罗, 生菜, 红腰豆, 吞拿鱼, 薯蓉, 粟米, 冷长通粉, 蜜桃, jelly, 好colourful, 我个沙律堆砌成一座山咁!! 蔬菜水果冰冻新鲜, 车厘茄, 波罗,蜜桃多汁鲜甜, jelly 系黑加轮子味, 味道出奇地浓!! 汤: 忌廉粟米汤, 忌廉味唔够浓, 味道有d似罐头汤, 质素一般 主菜渼堡牛肉蛋包饭: 渼堡牛肉够松化, 肉汁香浓; 蛋煎到薄身, 好大块, 但原来唔系包住d饭, 只系铺系面; 牛肉汁香甜, 有牛肉粒系里面, 捞饭食好正 另外, 芝士焗三文鱼长通粉, 一上枱香喷喷, 芝士味唔太浓, 反而仲好, 唔会抢过晒原有食材既味道, 亦唔会太heavy; 三文鱼粒少左d, 不过味道浓郁; 长通粉够弹牙 2个主菜都好大碟, 食到好饱, 呢个餐厅近几年黎冇乜点加价, 份量又够, 所以好抵食
服务员够主动, 经常帮我地加水, 我地慢慢食, 倾下计, 食左成2个钟, even出面好多人等紧位, 都唔会比人好似黑起面想赶我地走咁