2019-08-17 239 浏览
好耐都冇去过荃湾嘅愉景新城商场,今日去附近探朋友又在依边行街,午餐嘅时候嚟咗依间店食。我哋大约12点左右嚟到,间店好似都系12点开门,我哋好早就入咗去食lunch。点知只有十几分钟嘅时间,就越来越多人入嚟,上OpenRice先见到原来依间店都有好多好评。应该系出名好食嘅所以午膳时间都坐满客人。我哋叫咗两个set lunch首先嚟嘅餐汤同埋沙律已经好好食!南瓜汤好重南瓜嘅香味,牛角包都好松化。沙律好清新,特别钟意佢加咗酸酸甜甜又爽口嘅青苹果肉眼扒有炭烤嘅香味,亦都够林。扁意粉林度适中,车厘茄、罗勒叶、番茄酱嘅配合都好夹。虎虾都煎得好香,同蕃茄汁一齐食好好味。番石榴果汁感觉好清新好浓郁。榛子朱古力好浓郁幼滑。跟餐配甜品有优惠。黑白朱古力蛋糕味道浓郁,配合果仁更有唔同嘅口感。Tiramisu好有甜酒香味,咖啡味也好浓,非常钟意!埋单嘅时候店员攞张单黎亦都好有创意,有个小pan加只玩具鸡蛋连同张单,好得意,哈哈!今餐好满足好开心,下次会再多嚟帮衬!
我哋叫咗两个set lunch
首先嚟嘅餐汤同埋沙律已经好好食!
南瓜汤
南瓜汤好重南瓜嘅香味,牛角包都好松化。
沙律
沙律好清新,特别钟意佢加咗酸酸甜甜又爽口嘅青苹果
炭烧美国肉眼扒

肉眼扒有炭烤嘅香味,亦都够林。
虎虾番茄酱扁意粉
扁意粉林度适中,车厘茄、罗勒叶、番茄酱嘅配合都好夹。
虎虾都煎得好香,同蕃茄汁一齐食好好味。
番石榴汁
番石榴果汁感觉好清新好浓郁。
榛子朱古力
榛子朱古力好浓郁幼滑。
黑白朱古力蛋糕
Tiramisu
Tiramisu好有甜酒香味,咖啡味也好浓,非常钟意!
今餐好满足好开心,下次会再多嚟帮衬!
午餐
南瓜汤