2024-01-11 191 浏览
我哋今次喺荃湾,行完新开嘅如心广场化石公园🪵,就喺附近揾嘢食啦🥢。我哋揾到呢一间抵食高质越北菜餐厅🤤,而家仲有越式打边炉㖭♨️。我哋嗌咗🔴传统帽子火锅(2人份)($188)。.🐮牛类份量好多元化😍,配料亦都拍得住越南汤河生牛肉嘅质素🥩。有牛肉锅片、牛坑腩片、同埋招牌牛丸🐄。牛味超级浓郁,食落去好多肉汁💦,牛味都好香,牛肉处理得几好🤤。.🐷札肉类除咗有特色嘅越南扎肉🇻🇳,仲有一款好新奇嘅越式扎蹄🌟,比起扎肉,外层有一层胶质😋,而入面仲有原粒黑椒🧂,食落去味道喺肉香味之上多一重刺激🌶️。.🍜主食金边粉份量超级多😆,两个人可以食得好饱。而且配埋汤底会安清汤♨️,牛肉味道超级浓🐮,煮完唔同肉类之后嘅油脂感亦都好邪恶🤩,配埋红绿辣椒🌶️、鱼露🐟等等嘅调味,超级惹味👅。.🥗蔬菜莲藕片、唐生菜、萝卜全部喺汤底煮完之后♨️,都入晒味,肉香味加埋蔬菜清爽嘅感觉💕,真系好满足。
🐮牛类
🐷札肉类