2016-03-17
放工相约朋友出红磡BBQ chicken食dinner, 我们点了自选孖宝酱汁鸡($118 有黄金橄榄炸鸡和蜂蜜脆片炸鸡), 芝士捞拉面($63), 卡邦尼炒年糕($63)、脆虾花卷($52) 、黑牛($22) 、白牛($22) 、明洞咖啡绵花冰($55) 和太阳刨冰($48), 今餐一入座便有, 有泡菜, 萝卜和银牙, 食落几开胃黄金橄榄炸鸡和蜂蜜脆片炸鸡, 前者炸得干身, 食落松脆和惹味;后者配上蜜糖, 食落香甜芝士捞拉面, 面条够热, 但要趁热食, 因为面条索汁程度好快, 芝士味浓, 配上烟肉, 紫菜和西兰花, 食落不腻卡邦尼炒年糕, 好特别的菜式, 年糕吸收白汁, 有点似食白汁意粉感觉, 配上西兰花, 紫菜和烟肉, 食落好有层次脆虾花卷, 一碟有十六粒, 大大碟,炸得干身, 紫菜松脆, 佐酒一流黑牛可乐配朱古力, 朱古力雪糕好味, 保持水准明洞咖啡绵花冰, 卖相吸张, 咖啡配合棉花糖, 食落去无咁甜, 加埋雪糕配刨冰, 食落去口感情新, 好食的甜品太阳刨冰, 芒果雪糕食落不太酸, 卖相似太阳, 配上朱古力和炼奶, 食落去口感丰富,yummy, 今餐韩国菜很丰富,下次再来试下。
黑牛可乐配朱古力, 朱古力雪糕好味, 保持水准