2025-02-06 150 浏览
好耐冇去过韩国,好挂住地道嘅韩式烧烤🥰今次就去咗屯门嘅炑八烧烤。佢一嚟已经送咗好多多前菜俾我哋,有酸萝卜,泡菜,凉拌豆芽,酸青瓜等等,每一款前菜都好好味。而且呢佢系会有送芝士粟米粒粒同埋炉边蛋,以上全部呢都系无限添加嘅😍🌟盐葱牛舌旨味套餐($638)佢呢个套餐已经包括咗盐葱牛舌、牛胸腹肉、葱蒜牛五花、秘制酱油猪五、梨汁鸡腿肉、芝士生蚝。我特别推介佢嘅盐葱牛舌、梨汁鸡腿肉同埋芝士生蚝。🔸盐葱牛舌我觉得盐葱牛舌好爽口,而且调味都好出色嘅,令到层次更加丰富☺️🔸葱蒜牛五花油脂分布比较好嘅,所以食落好香手肉味,加埋佢嘅酱汁一齐食,呢个感觉都唔错嘅🔸梨汁鸡腿肉佢本身嘅鸡腿肉已经好嫩滑,加上梨汁呢酸酸甜甜咁,都几好味🔸芝士生蚝生蚝本身都好新鲜啊,每只都肥嘟嘟,烧完一啖食落去超级爆浆🤠🔸薯仔牛骨汤呢个牛骨汤呢入边嘅配料超级好味,我谂住呢佢已经煲到老晒,但系食落其实好嫩滑,忍唔住要饮多几碗🔸姜橙热饮&玫瑰佛手柑热饮 (+$20)加$20就可以饮埋佢嘅特饮啦,我哋就叫咗一样一杯,姜热饮嘅味道酸酸辣辣咁样,都几开胃㗎。而玫瑰佛手柑,佢嘅佛手柑味好香呀,有淡淡的玫瑰味,我觉得都几啱女士饮嘅🌟石头锅饭($108

🌟盐葱牛舌旨味套餐($638)

🔸盐葱牛舌

🔸葱蒜牛五花

🔸梨汁鸡腿肉
佢本身嘅鸡腿肉已经好嫩滑,加上梨汁呢酸酸甜甜咁,都几好味

🔸芝士生蚝
生蚝本身都好新鲜啊,每只都肥嘟嘟,烧完一啖食落去超级爆浆🤠

🔸薯仔牛骨汤

🔸姜橙热饮&玫瑰佛手柑热饮 (+$20)

🌟石头锅饭($108)
食韩国嘢点会少得石头锅饭佢呢?呢个非常之好,佢系有饭焦架😍食落淡淡都脆卜卜

🍴炑八韩烤 (屯门市广场2期) (屯门)
📍屯门屯隆街3号屯门市广场2期1楼12&15-17A号舖