2023-09-01
📍旺角 家嫂相信好多钟意打边炉嘅朋友都听过家嫂呢一间餐厅,佢有几间分店,今次我同朋友就嚟到呢间位于旺角嘅分店trytry佢啦。👏🏻٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و家嫂最特别嘅就系佢会有好多唔同嘅小菜,例如虾多士、鸭血等等,而且食完之后系可以无限加,个人最钟意就系食佢嘅虾多士,啱啱炸好非常香口香脆。👅除咗小食之外,出面都有饮品吧同甜品吧俾客人自己选择,佢嘅饮品除咗罐装之外,仲有养生茶选择,担心打边炉嘅时候食得太肥嘅朋友,建议可以饮下佢嘅茶,有几款有啲红枣、桂花喺入边,绝对足料。🫡食好小食之后就到佢其中一个重头戏,就系刺身船🤍佢嘅刺身种类非常之多,而且都好新鲜,最重要嘅系打卡一流,啱啱上菜嘅时候有啲干冰喷烟嘅效果,啱晒钟意打卡嘅你同我。食完个刺身之后,就开始可以食鸡煲,同埋打边炉。佢嘅边炉有好多唔同嘅海鲜可以选择,而且佢嘅丸、配菜味道都好出色,加上食物嘅种类都好多,所以绝对唔使怕单调。😚٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و味道:🐱🐱🐱🐱环境:🐱🐱🐱服务:🐱🐱🐱CP值:🐱🐱🐱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
味道:🐱🐱🐱🐱
环境:🐱🐱🐱