2019-03-02
放假嘅早上梗系要叹番个丰富嘅早餐!带妈妈黎到位于朗豪坊地库的马莎Cafe,叹返个英伦式早餐!早上8am已经有供应的Set Menu,汤+主食都系$88,价钱适中,选择都好多类别,亦有部份适合素食者的意粉杂菜汤汤里面有一半都系杂菜同米形意粉等等配料,非常足料,蕃茄味道好突出南瓜甜薯汤南瓜同甜薯两者夹埋一齐令到个汤好香甜,仲有忌廉嘅香滑蕃茄肉酱意粉配蒜蓉包及沙律肉酱份量好多,番茄酸酸甜甜的好醒神开胃,意粉挂满晒蕃茄肉酱嘅精华,好好味,不过食得多会有点腻。好彩隔离有新鲜沙律菜减低油腻感,仲有超香脆蒜蓉包,好香口,非常丰富英式吉列鳕鱼柳伴薯条鳕鱼柳好厚肉,炸得香脆,配上他他酱特别滋味!粗身嘅薯条仲粗过我手指,外脆内软,薯肉好饱满,正啊!甘笋蛋糕蛋糕好湿润油润,不松散,内里带有合桃碎,增添左口感层次!带有甘笋同合桃嘅香味,甜度略高,建议两个人share一齐食热泡沫咖啡本以为马莎只有食物出色,估唔到饮品同咖啡类都同样好出色!奶泡份量多且轻盈细腻,咖啡味好香浓甘菊茶闻落有少少薄荷香,入口系甘菊花香,清雅脱俗
意粉杂菜汤
南瓜甜薯汤
南瓜同甜薯两者夹埋一齐令到个汤好香甜,仲有忌廉嘅香滑
蕃茄肉酱意粉配蒜蓉包及沙律
英式吉列鳕鱼柳伴薯条
甘笋蛋糕
热泡沫咖啡
甘菊茶
闻落有少少薄荷香,入口系甘菊花香,清雅脱俗