2019-11-28
今日约左朋友系旺角附近行街,但有D饿,决定食左嘢先😆 E 间餐厅系一栋大厦2楼黎,好快就上到去。因为时间比较早,唔洗点等位就有得入去食。 依间餐厅D装饰都好简约,灯光都颇柔和😍望落去都几舒服。适合三五知己小聚☺️值得一赞佢地D地方好干净,地下唔会痴立立咁。食物同饮品的选择都唔少。我同朋友叫左一个2人套餐。沙律OK,落左D 菠萝🍍,几开胃。仲有少少柚子醋味好fresh 🥬今日餐汤系南瓜🎃忌廉汤,个汤唔错,食落几香浓,南瓜味好重,口感细滑。小食拼盘🍟都系加28蚊,几多嘢食,特别D 肠仔煎得几香。饮品方面,要左一杯特浓鲜奶朱古力🍿个杯设计几有心思,至于味道好浓朱古力味😍唔会甜得滞。朋友就拣左柑桔提子梳打。味道都重提子味,无咩药水味。 主菜方面,拣左一个黑毛猪肋骨🐷意大利面同即磨芝士黑松露野菌忌廉意大利饭。 黑毛猪🐷好滑嫩,一切就切得开,沾上D 酸酸甜甜嘅汁都几好味道😊,而且份量都唔少,意粉都有花心思煮过,唔会太淋,调味适中。 芝士黑松露野菌忌廉意大利饭,个配搭都好突出,好香浓芝士味同忌廉味,个饭好JUICY😋雪山心太软依个要加25蚊,都唔错嘅。雪糕🍦系曲奇味🍪,有一曲奇粒粒系入面🍪,食落咸咸地
食物同饮品的选择都唔少。我同朋友叫左一个2人套餐。
小食拼盘🍟都系加28蚊,几多嘢食,特别D 肠仔煎得几香。
朋友就拣左柑桔提子梳打。味道都重提子味,无咩药水味。
芝士黑松露野菌忌廉意大利饭,
个配搭都好突出,好香浓芝士味同忌廉味,个饭好JUICY😋
雪山心太软
依个要加25蚊,都唔错嘅。雪糕🍦系曲奇味🍪,有一曲奇粒粒系入面🍪,食落咸咸地几特别。绿茶心太软甜度适中。
整体间餐厅都几好味道,性价比高,下次可以再试下其他菜式。🥰离开果阵都见到几多人排队等,建议大家BOOK 左位会好d😉