2021-05-30 72 浏览
因为疫情开始缓和底下限聚令又开始放宽咗每日可以食饭出外食晚餐而且每位仲可以有六个人所以今日就约咗一大班朋友出嚟打边炉出嚟进另一番怀旧一番因为冇得去旅行大家都成日都要困住喺香港甚至之前唔可以出街食饭仲要温埋喺屋企咁惨嘅事日子终于都可以就嚟冇啦所以我哋都要食返餐嚟庆祝吓朋友介绍咗呢一间所以我哋今晚就选咗呢间新南苑海鲜火锅贪佢系放题任食所以啱晒我呢啲超级大胃王首先嚟一个惹味嘅辣鸡煲,鸡煲嘅份量好足够,足够起码六个人嘅份量啊! 真系好够味,完全唔会炒到鞋口!呢度有牛肉嘅叫做牛魔王放题亦都有海鲜嘅海鲜放题亦都有两种配合埋一齐嘅至尊组合套餐因为我同朋友都系海鲜控嘅关系所以我哋梗系选择左呢个海鲜嘅放题套餐啦可能因为疫情关系呢度首先会预备一大煲热水俾我哋洗一洗啲食具非常之咁细心喺疫情情况底下大家都人心惶惶估唔到呢啲咁细心嘅做法就令到大家冇咁担心一上枱就即刻嚟咗冇人有半份嘅蒸龙虾配粉丝而且每只龙虾嘅份量仲非常之咁大直情一只碟都装唔晒而且佢嘅龙虾约咗非常之咁厚实配合埋蒜蓉粉丝简直系令人地食指大动估唔到头盘已经咁非常之值得赞饮品仲都系任饮虽然种类唔太多但系始终都会有款嘢饮啱晒我之后就嚟咗每人有一种食物嘅海鲜

首先嚟一个惹味嘅辣鸡煲鸡煲嘅份量好足够,足够起码六个人嘅份量啊! 真系好够味,完全唔会炒到鞋口!

一上枱就即刻嚟咗冇人有半份嘅蒸龙虾配粉丝

饮品仲都系任饮虽然种类唔太多但系始终都会有款嘢饮啱晒我

之后就嚟咗每人有一种食物嘅海鲜餐

包括有大虾鲍鱼花甲蛏子

每一款都非常之咁新鲜
而且仲可以配合埋佢哋嘅火锅
仲可以追加牛肉同埋鱼类嘅食物仲有其他经常配搭嘅食物所以简直系非常完美又海鲜食之余仲食到平时嘅火锅配料