2018-08-21 831 浏览
由于收工太夜,周围睇下有边间餐厅仲未收舖。见到荃湾嘅福丸水产有宵夜时段,我哋就9点后入座。餐牌图文并茂,食物图片非常吸引。每次食日本野都必食牡丹虾寿司,呢度嘅牡丹虾非常大只新鲜,味道鲜甜,配埋饭加wasabi 豉油一齐食,好美味。牛油果软壳蟹卷一共有六件,每一件都放左三片牛油果在上面,配以卷物入面嘅软壳蟹卷,软壳蟹炸得好香口,非常滋味。帆立贝天妇罗,好少系居酒屋食到天妇罗版本。帆立贝好大只,外脆内软,再配埋小小海盐一齐食,好Juicy。松叶蟹脚天妇罗🍤好大条,同样滋味。火炙左口鱼寿司中,左口鱼烧到好香,食落去好Creamy。海鲜炒饭好大碟,骤眼睇配料相当充足,有鳗鱼、虾、葱花同埋多款海鲜等,炒得好有镬气,食得出系用日本珍珠米炒成的。炸白饭鱼饼炸到金黄色,再配少少粟米,咬落去脆卜卜之余,白饭鱼嘅份量都非常多,再配少少海盐吊下味,正。除此之外,仲order左海胆寿司、火炙三文鱼、黄金蟹膏、松叶蟹膏甲罗烧、吞拿鱼腩寿司同埋椰子雪葩,为呢一餐丰盛嘅日本菜画上句号。
由于收工太夜,周围睇下有边间餐厅仲未收舖。

见到荃湾嘅福丸水产有宵夜时段,我哋就9点后入座。

餐牌图文并茂,食物图片非常吸引。

松叶蟹脚天妇罗🍤好大条,同样滋味。

火炙左口鱼寿司中,左口鱼烧到好香,食落去好Creamy。